dissabte, 6 d’agost de 2011

L'epicentre de les mobilitzacions es trasllada a Madrid

Amb l'arribada de l'estiu sembla que tots els moviments socials també se'n van de vancaces. Tots? no! un no tan petit grup d'irreductibles resisteix ara i sempre al repressor, tot i la calor.

La visita del líder catòlic J.A. Ratzinger a Madrid a provocat una sèrie d'accions i reaccions amb un resultat difícil de catalogar, però que sembla una relativa victòria, un cop més, del 15-M.


El dimarts 2 d'agost la Policia Nacional desallotja el punt d'informació a la Plaça del Sol sota l'excusa de retirada de residus. Segons la llei un objecte no es considera residu fins que no hagi estat abandonat pel seu propietari, i certament, el punt d'informació no era un residu.


La destrucció del punt d'informació, la cuina i la infermeria obeeixen a l'estratègia de l'Estat de suprimir qualsevol tipus d'evidència de les mobilitzacions que posen en compromís el model polític actual, del qual l'esglèsia catòlica juga un paper fonamental en l'elaboració d'una moral que s'adapta a les necessitats d'un sistema capitalista que exigeix submissió, patriarcat, irracionalitat i fonamentalisme. Es necessari per l'Estat donar la imatge d'ordre i control que requereix la visita papal.La resposta del moviment ha estat recuperar la plaça, tal com ja s'havia fet a Barcelona el 27 de Maig. Així, després de 4 dies amb la plaça del Sol presa per la Policia, una manifestació d'unes 16.000 persones va sobrepassar el dispositiu policial i la reconquesta de l'espai. Però res ha estat un passeig entre un camp de flors. Les indignades madrilenyes han hagut de suportar càrregues policials, persecucions, insults i detencions arbitràries. Sobretot, no oblidem mai les nostres companyes preses. 
Les mostres de solidaritat a Barcelona, així com a la resta de l'Estat han demostrat un cop més que aquesta és una de les nostres millors armes. Per això més d'un miler de persones es van manifestar a la nostra ciutat per donar ànims a les nostres companyes i companys de Madrid.


Un cop més, hem demostrat que seguim amb vida, front a la seva no-vida.

Cap comentari:

Publica un comentari