dimarts, 22 de maig del 2012

Dissabte 26 de maig Felip Puig a Sant Climent

                                                                 Dissabte 26 de Maig, a les 12:00h
http://acampadarbocenca.wordpress.
                 Plaça de la Vila 
        Sant Climent de Llobregat

Aquest dissabte 26 de maig Felip Puig inaugura la 36 exposició de Cireres a Sant Climent de Llobregat.

No perdem l'oportunitat de donar-li la "benvinguda" que es mereix a un dels principals responsables de la repressió que estem patint per voler defensar els nostres drets. 

Este sábado 26 de mayo Felip Puig inaugura la 36a Exposición de Cerezas en Sant Climent de Llobregat.

No perdamos la oportunidad de darle la "bienvenida" que se merece a uno de los principales responsables de la represión que estamos sufriendo por querer defender nuestros derechos.
T'HI ESPEREM!!!! 

diumenge, 20 de maig del 2012

"El despertar de les places: Un any de 15M": Documental de Lluc Güell Fleck i Jordi Oriola Folch

http://vimeo.com/42043884
SINÒPSIS

"El documental analitza el sorgiment del moviment, un any després, de la mà de sis persones, que van viure l’acampada de Barcelona a Plaça Catalunya, i que es reuneixen de nou per reflexionar sobre l'inici del moviment, què ha passat al país aquest any i quin rol ha de jugar el moviment de cara al futur.


PER QUÈ HEM FET EL DOCUMENTAL?

Creiem que, en les mobilitzacions socials, ens poden beneficiar molt de reflexionar sobre què hem fet i on estem, tot i que és una cosa que no fem prou, per manca de temps. Aquest audiovisual vol contribuir a aquesta auto-reflexió arribant al màxim número de persones.  

DE QUÈ VA?

Un any després de l'acampada

El documental fa una revisió dels esdeveniments que es van generar en aquells dos mesos: començant per la manifestació que dóna lloc al 15-M, les primeres persones que es queden a dormir a la plaça, el creixement del campament, l'operació per part dels Mossos d’Esquadra del 27 de maig, la reinstal·lació del campament, les mobilitzacions al Parlament de Catalunya i el desmantellament del campament i l'extensió de la xarxa d'assemblees per barris i municipis de Catalunya.
En diàleg amb el passat, en una reunió d'algunes persones que vam seguir llavors, abordarem els temes que es van tractar a la Plaça, però la perspectiva de l'any transcorregut permetrà plantejar una confrontació d’idees entre la trobada del present i el passat. Això ens permetrà veure en què ha canviat el seu punt de vista, quin és l’estat actual del moviment i com creuen que s’ha d’articular de cara al futur.

El procés judicial d'en Marcos amb Telefónica

Per altra banda, durant el rodatge que va tenir lloc entre maig i juny de 2011, vam seguir el procés judicial en el que va participar el Marcos. Ell és treballador de Telefònica i sindicalista, i va ser acomiadat per una suposada acumulació de baixes mèdiques injustificades. Va recórrer l’acomiadament i el judici va tenir lloc mentre es desenvolupava l’acampada. El procés va esdevenir una analogia de la lluita entre David enfront de Goliat. Una possible metàfora del moviment.
 
FITXA TÈCNICA

Direcció: Lluc Güell Fleck i Jordi Oriola Folch
Càmera: Lluc Güell Fleck
So directe: Jordi Oriola Folch i Mariela Acjia
Edició: Paula Morelló
Ajuda en l'edició: Mariela Acjia
Imatges de recurs: Marc Almodóvar, Maties Segura, Jordi Carbó, Óscar Ferrer i José Luís Díaz.
Amb la participació de: Ivan Gordillo, Jorge Luís Marzo, Marcos Andrés, Maribel Rodríguez, Pau Sabater, Roger Bernat i Jose Luís Díaz.
Música:
“03 – document 2”, interim (2007) de Bern Jerred, CC By
“Lo que la mente esconde”, Frida (2012) de El circo de las mariposas, cedida pel grup
“Ma vie”, Soft & Slow (2011) de David Löhstana, CC By
“01”, e-world (2011) de zero-project, CC By
“Switch 2”, Inspiration (2009), Serphonic, CC By-Sa
“Quietos”, Frida (2012) de El circo de las mariposas, cedida pel grup
“Flores del mar”, Frida (2012), de El circo de las mariposas, cedida pel grup
Llicència de distribució del documental: Creative Commons Nc-By-Sa
(Es pot copiar, difondre, usar, etc... sempre que no se'n faci un ús comercial, se citi als autors i es comparteixi d'igual manera, és a dir, en llicència Creative Commons)

S'ha finançat gràcies a aportacions de moltes persones: Microfinançament

Font: http://transformafilms.org/

divendres, 11 de maig del 2012

El 12M sortim al carrer!!!

PROPOSTA:

Anar en tren fins a Sants i a peu fins a Plaça Espanya; punt de trobada del Baix Llobregat, Hospitalet, Sants, Zona Franca.

PUNTS DE TROBADA: 

Castelldefels: tren 16:00h.
Gavà: tren 16:03h
Viladecans: tren 16:06h

Sants: Plaça de Sants 16:30h
Plaça Espanya: 17:00h.

JUNTES HO PODEM TOT!!!!!!!

dimarts, 1 de maig del 2012

S'atura el segon intent de desnonament d'una família de Viladecans


Foto de El Bruguers.  http://www.elbruguers.cat
El passat 21 d'abril es va aturar per segona vegada l'intent de desnonament d'una família veïna de Viladecans, gràcies al suport i a la pressió d'un grup de veïnes, ciutadanes i membres de diferents plataformes i organitzacions, la Montserrat i el seu fill continuen a l'habitatge. Ambdós viuen des de fa deu anys en un pis de lloguer social d'Adigsa, l'empresa pública de la Generalitat de Catalunya propietària del pis, al c/ de Gavà, núm. 76. La Montse té un 80% de discapacitat i ella i el seu fill es mantenen amb la renda mínima d'inserció i el subsidi  d'orfandat d'ell.

Des del 2009 no poden fer front a la despesa del lloguer social i ara fa un any que no disposen d'aigua per no poder pagar-la. La resposta dels serveis socials durant aquest temps ha estat la de oferir petites "ajudes" a la família, com ara la carta d'aliments, què amb cap cas contribueixen a la solució de la problemàtica. La Montserrat és una dona lluitadora i des del moment que ha tingut problemes per afrontar el pagament del lloguer ha acudit a nombroses instàncies per demanar trobar una sortida a la seva situació.

El 21 de març es va produir el primer intent de desnonament que va ser aturat gràcies al suport de veïns i veïnes de Viladecans i d'altres poblacions del voltant. Durant aquest més de prorroga que varen obtenir fins al segon intent de desnonament la Montse ha intentat negociar una solució amb les parts involucrades, des d'Adigsa fins a l'Ajuntament de Viladecans i els seus Serveis Socials, passant per la Associació de Veïns Can Palmer. Les respostes en tots els casos ha sigut la mateixa: "No volen fer res". La Acampada de Viladecans (15M) ha estat fent acompanyament a la Montse des que va tenir coneixement de la situació i han pogut comprovar com des del desconeixement de la situació i des de la discriminació, tots els actors han volgut culpabilitzar a la família per la seva situació i decidir sense cap criteri social que en són els únics responsables i, per tant, han de ser castigats a viure al carrer.

La resposta judicial a  la situació de la família i a l'aturada dels dos desnonaments ha estat que la propera ordre de desnonament sigui oberta, és a dir, sense dia i hora, pel que, en qualsevol moment poden fer fora de l'habitatge a la família. És difícil arribar a imaginar el nivell d'angoixa, por i desesperació que està patint la família sabent que en qualsevol moment els faran fora de la llar per ser abandonats al carrer.

El que es demana és que la Montse i el seu fill no hagin de sortir de casa seva fins que no es trobi una solució al seu problema. És del tot absurd que hi hagi pisos buits mentre hi ha famílies al carrer.

NO MÉS CASES SENSE GENT NI GENT SENSE CASA!!!