diumenge, 20 de maig del 2012

"El despertar de les places: Un any de 15M": Documental de Lluc Güell Fleck i Jordi Oriola Folch

http://vimeo.com/42043884
SINÒPSIS

"El documental analitza el sorgiment del moviment, un any després, de la mà de sis persones, que van viure l’acampada de Barcelona a Plaça Catalunya, i que es reuneixen de nou per reflexionar sobre l'inici del moviment, què ha passat al país aquest any i quin rol ha de jugar el moviment de cara al futur.


PER QUÈ HEM FET EL DOCUMENTAL?

Creiem que, en les mobilitzacions socials, ens poden beneficiar molt de reflexionar sobre què hem fet i on estem, tot i que és una cosa que no fem prou, per manca de temps. Aquest audiovisual vol contribuir a aquesta auto-reflexió arribant al màxim número de persones.  

DE QUÈ VA?

Un any després de l'acampada

El documental fa una revisió dels esdeveniments que es van generar en aquells dos mesos: començant per la manifestació que dóna lloc al 15-M, les primeres persones que es queden a dormir a la plaça, el creixement del campament, l'operació per part dels Mossos d’Esquadra del 27 de maig, la reinstal·lació del campament, les mobilitzacions al Parlament de Catalunya i el desmantellament del campament i l'extensió de la xarxa d'assemblees per barris i municipis de Catalunya.
En diàleg amb el passat, en una reunió d'algunes persones que vam seguir llavors, abordarem els temes que es van tractar a la Plaça, però la perspectiva de l'any transcorregut permetrà plantejar una confrontació d’idees entre la trobada del present i el passat. Això ens permetrà veure en què ha canviat el seu punt de vista, quin és l’estat actual del moviment i com creuen que s’ha d’articular de cara al futur.

El procés judicial d'en Marcos amb Telefónica

Per altra banda, durant el rodatge que va tenir lloc entre maig i juny de 2011, vam seguir el procés judicial en el que va participar el Marcos. Ell és treballador de Telefònica i sindicalista, i va ser acomiadat per una suposada acumulació de baixes mèdiques injustificades. Va recórrer l’acomiadament i el judici va tenir lloc mentre es desenvolupava l’acampada. El procés va esdevenir una analogia de la lluita entre David enfront de Goliat. Una possible metàfora del moviment.
 
FITXA TÈCNICA

Direcció: Lluc Güell Fleck i Jordi Oriola Folch
Càmera: Lluc Güell Fleck
So directe: Jordi Oriola Folch i Mariela Acjia
Edició: Paula Morelló
Ajuda en l'edició: Mariela Acjia
Imatges de recurs: Marc Almodóvar, Maties Segura, Jordi Carbó, Óscar Ferrer i José Luís Díaz.
Amb la participació de: Ivan Gordillo, Jorge Luís Marzo, Marcos Andrés, Maribel Rodríguez, Pau Sabater, Roger Bernat i Jose Luís Díaz.
Música:
“03 – document 2”, interim (2007) de Bern Jerred, CC By
“Lo que la mente esconde”, Frida (2012) de El circo de las mariposas, cedida pel grup
“Ma vie”, Soft & Slow (2011) de David Löhstana, CC By
“01”, e-world (2011) de zero-project, CC By
“Switch 2”, Inspiration (2009), Serphonic, CC By-Sa
“Quietos”, Frida (2012) de El circo de las mariposas, cedida pel grup
“Flores del mar”, Frida (2012), de El circo de las mariposas, cedida pel grup
Llicència de distribució del documental: Creative Commons Nc-By-Sa
(Es pot copiar, difondre, usar, etc... sempre que no se'n faci un ús comercial, se citi als autors i es comparteixi d'igual manera, és a dir, en llicència Creative Commons)

S'ha finançat gràcies a aportacions de moltes persones: Microfinançament

Font: http://transformafilms.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada