dimecres, 21 de març de 2012

La pressió popular ajorna un desnonament a Viladecans

http://www.elbruguers.cat/

21 mar 2012 13:19:00

$pie-foto2
Desenes de veïns, membres de les assemblees del 15M i de defensa de l’Hospital i integrants de grups de defensa pels afectats per les hipoteques han donat suport a una veïna que havia de ser desnonada de casa seva, aquest dimecres

Montserrat P. S. havia de ser desnonada aquest dimecres del seu pis situat a l’avinguda de Gavà, nº76, 1-1, de Viladecans, però la pressió d’un grup de veïns i de ciutadans, que s’han aplegat a les portes de l’immoble amb pancartes i amb crits i consignes solidàries, ha ajornat aquest tràmit. A les 12 en punt, una parella dels Mossos d’Esquadra li han notificat però, que la nova data en què es farà efectiu el desnonament serà el 25 d’abril, a les12 del migdia. Tot i que el procés continua en marxa, l’afectada ha respirat una mica més tranquil·la perquè diu que ha "guanyat temps per poder seguir lluitant per no perdre el sostre" i ha expressat entre llàgrimes d’emoció el seu "profund agraïment als veïns" per estar al seu costat en un moment tant difícil.

La Montserrat, que pateix una invalidesa que li impedeix treballar, cobra una pensió de 300€, és vídua i comparteix el pis amb el seu fill de 21 anys, que es troba a l’atur, ha explicat que es troba “en una situació desesperada”. En declaracions als mitjans ha criticat amb fermesa a ADIGSA, l’empresa de la Generalitat de Catalunya propietària del pis on viu des de fa 11 anys, i per el qual abona un lloguer social de 200€, el pagament del qual no pot afrontar des del 2009. “Són la pitjor màfia que hi ha, però ni ells ni els jutges podran amb mi. O em donen un pis que jo pugui pagar o m’han de treure d’aquí morta. No em puc quedar al carrer”, ha advertit, i ha recordat que “no fa gaire, en el barri van desnonar una altra veïna amb un nadó”. També ha explicat que es troba en un situació límit “visc sense aigua perquè no la puc pagar i, per sort, Càritas m’ajuda donant-me menjar”.

Teresa Ruiz, que és una de les veïnes que s’ha mobilitzat, ha explicat que “una estona abans de l’arribada dels agents se’ns ha aconsellat que marxéssim, i fins poc abans de l’hora pensàvem que el desnonament es faria efectiu avui. Per sort, s’ha aconseguit frenar, de moment, i ara caldrà repetir aquesta concentració el mes vinent per evitar-ho”. Ruiz considera que “aquest suport a la gent amb aquest problema és molt important perquè es tracta de moments molt difícils”.

Cap comentari:

Publica un comentari