dissabte, 14 de gener del 2012

Manifestació per una Sanitat Pública, Universal i de Qualitat. Dimecres 11 de gener.


Dimecres 11 de gener a les 18h, com cada dimecres, veïnes de Viladecans, Begues, Castelldefels i Gavà han sortit al carrer a manifestar-se en contra de les retallades a la sanitat pública, en contra del desmantellament de l'Hospital de Viladecans i per exigir una Sanitat Pública Universal i de Qualitat.

Les manifestants, unes 30 persones, varen optar per anar per la carretera, recórrer l'av. Francesc Macià i el carrer de Maria San Juan, per després continuar pel carrer Angel Arañó fins el carrer Doctor Reig, on es varen llegir dos manifestos, i posteriorment finalitzar al CAP2 on es va celebrar l'assemblea en defensa de l'Hospital.

Les participants han tornat a sortir al carrer per visibilitzar una situació que ens afecta a totes. Les retallades estan provocant el deteriorament creixent de la Sanitat pública, es disminueix el pressupost, es taquen llits, es tanquen parcialment els centres de salut, es redueixen ambulàncies, s'eliminen prestacions, es redueixen plantilles, baixa la qualitat de l'atenció i augmenten les llistes d'espera. Al mateix temps desapareixen els programes preventius i de promoció de la salut com la sanitat escolar, la planificació familiar, la detecció precoç de malalties, la salut laboral i l'educació per la salut.

En aquest context no s'han fet esperar les víctimes, com els tres casos mèdics que la Defensora del Pacient atribueix a les retallades i pels que creu que s'hauria d'imputar a Boi Ruiz, conseller de Salut (http://www.llibertat.cat/2011/12/la-defensora-del-pacient-demana-que-s-imputi-el-conseller-de-salut-15707), o el cas de l'Adela B denunciat en aquest mateix bloc, entre molts altres.

Com cada setmana, l'Assemblea en defensa de l'Hospital ha convocat a una altre manifestació en defensa de la Sanitat Pública, dimecres 18 de gener a les 18h, a la porta de l'Hospital.

T'hi esperem!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada